Ziggo Internetbeveiliging – Gratis virusscanner van Ziggo

Ziggo InternetbeveiligingWanneer u Ziggo als internetprovider heeft dan heeft u de mogelijkheid om gratis gebruik te kunnen maken van Ziggo Internetbeveiliging Basis, deze gratis virusscanner die Ziggo voor de klanten beschikbaar heeft gesteld is gebaseerd op de betaalde virusscanner van F-Secure, en hiermee kunt u één computer in uw eigen netwerk geheel gratis beveiligen.

Indien u meerdere computers in uw netwerk van deze beveiligingssoftware wilt voorzien bent u echter aangewezen op de betaalde versie die Ziggo aanbied, deze kan op maximaal vijf computer worden geïnstalleerd. De gratis versie bevat uiteraard minder beveiligingsfuncties dan de betaalde versie, een firewall is bijvoorbeeld niet aanwezig en zo is er ook geen extra bescherming bij voor het internetbankieren en online winkelen. Maar dit beveiligingspakket biedt echter wel alle essentiële onderdelen die u minimaal nodig heeft om de computer te beveiligen.

De extra beveiligingsfuncties die ontbreken kunt u natuurlijk aanvullen met andere gratis software, zo kunt u bijvoorbeeld de Windows firewall vervangen voor een geavanceerdere firewall zoals Online Armor. En aanvullende beveiligingssoftware installeren die extra bescherming biedt bij het online bankieren en het surfen op het internet.

Ziggo internetbeveiliging downloaden

Gratis virusscanner van Ziggo installeren

De installatie is heel eenvoudig, via https://mijn.ziggo.nl kan het installatiebestand gedownload worden waaraan direct uw persoonlijke licentiecode is gekoppeld. Op de pagina bij Mijn Gegevens > Producten staat tevens de licentiecode vermeld van de gratis virusscanner die u kunt gebruiken. Wanneer de installatie is gestart kiest u de gewenste taal, deze zal standaard op Nederlands ingesteld staan als u over een Nederlandstalige versie van Windows beschikt. Vervolgens dient u de licentieovereenkomst te accepteren waarna de benodigde bestanden voor de installatie gedownload zullen worden.

Ziggo-Internetbeveiliging-SoftwareTijdens de installatie zal er eerst een controle worden uitgevoerd op mogelijk conflicterende software, om verder te kunnen met de installatie zullen deze eerst van de computer verwijderd moeten worden. Echter in sommige situaties detecteert het installatiebestand software wat in principe niet kan conflicteren, maar wel het advies gegeven wordt om deze als eerste te verwijderen. Wanneer de installatie van de Ziggo Internetbeveiliging gereed is, kunt u de eerder verwijderde software weer installeren die geen enkel probleem zal geven naast het beveiligingspakket van Ziggo.

Standaard staat de optie voor de deelname aan het Realtime beveiligingsnetwerk aangevinkt, via deze functie worden bestanden of kenmerken daarvan geanalyseerd op het netwerk van F-Secure om op deze manier bescherming te bieden tegen de allernieuwste bedreigingen en schadelijke software.

Ziggo Internetbeveiliging gebruiken

Na de installatie verschijnt op het bureaublad de gadget van het beveiligingspakket met een welkomstbericht. Vanuit hier kunt u direct het hoofdscherm van de beveiligingssoftware openen, uw abonnement wijzigen en direct een controle op updates uitvoeren. Ook extra functies zoals het meldingsoverzicht, het action center en de algemene instellingen kan vanuit hier benaderd worden.

Ziggo Internetbveiliging basis